Nya stilettklackar till Electric Jane

Har han gått och blivit modebloggare nu? Nej då, det är bara så att det är hög tid att skaffa dubbdäck till el-cykeln som jag pendlar till jobbet med. De närmaste dagarna har det varit riktigt förrädiskt på cykelbanorna. I min hemkommun Österåker har man inte börjat att halkbekämpa än.

Och på temat halka har jag skickat en lååång fråga till kommunen om de utrett klart om de tänker börja sopsalta de större cykelstråken i Österåker? Jag håller tummarna för att Österåker kommer in i matchen och förstår hur mycket säkrare det blir att cykla och gå om det är sopsaltat.

I Täby, Danderyd och Solna som jag cyklar igenom på väg till jobbet, så var alla deras cykelvägar jag körde på sopsaltade idag.

Nu har jag beställt ett par Schwalbe Marathon Winter dubbdäck till min MTB-elcykel. Jag vill inte ha några rejäla MTB-dubbdäck, men jag hittade en variant i Schwalbes Marathon Winterserie som var i samma storlek som mina sommardäck.

Det är ett par rätt tunga däck med alla sina dubb och punkteringsskydd, så vi får väl se hur de nya stilettklackarna påverkar räckvidden. Men när snön kommer så är jag iallafall säker och inte en Bambi på hal is 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.