Jag ska ju bara justera lite…

Ungefär så brukar det börja när jag ska försöka fixa lite med mina cyklar. Efter cykelrundan i lördags runt Stockholm upptäckte jag att mina bromsklossar bak stod lite snett. Min racer har klassiska fälgbromsar och på själva bromsanordningen finns ju ett antal skruvar att välja mellan.

Började skruva lite på en skruv och snart hade jag skruvat på alla skruvar och jag visste inte vad jag gjort 😬 Jag gjorde allt bara värre och så brukar det bli rätt ofta när jag ger mig på att meka.

Väckte paddan till liv och bokade en tid hos Cykelservice som ligger rätt nära mitt jobb och fick en tid på onsdag. Igår träffade jag min kompis Robert Otterstål på jobbet, då han hämtade lite saker han lämnat hos mig i helgen när vi cyklade Stockholm runt. Berättade om mitt lilla bromsbekymmer och snäll som han alltid är, tyckte Robert att jag skulle avboka min tid och ta med cykeln till jobbet.

Idag på lunchen träffade jag cykeldoktor Robert med sin verktygsväska i cykelgaraget på jobbet. Vi hängde upp cykeln på det mekställ som finns på en vägg i garaget och så satte Robban igång.

Skruv, skruv, pill, pill… och efter några minuter funkade bakbromsen som den skulle och nu var den dessutom korrekt inställd. Tack Robert 👌🏼

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.