Cycling Couture

Min garderob av cykelkläder började sitt liv 2012, då en oerfaren blivande glad cyklist skulle införskaffa sin första cykelbyxa och cykeltröja. En ny stor sportaffär hade öppnat vid jobbet som hette Decathlon och det var där mina första cykelkläder skulle inhandlas.

Märken och och kvalitet var inget jag egentligen brydde mig om, utan cykelkläder som cykelkläder fick duga till min fräsiga låtsas-MTB, en aluminumfärgad Stonebreaker 400 från Cykelringen.

Jag hade läst på att kläderna skulle vara tajta och cykelbyxorna skulle ha en sådan där liten kudde på rumpan som jag senare lärde mig att den kallades för pad. Efter en stunds letande hittade jag ett set med en tröja och byxa från deras eget märke BTWIN som inte såg allt för anskrämligt ut på mig. Jag tror jag betalade omkring 400 kr för både byxan och tröjan, vilket kändes magiskt prisvärt. Så här efterhand kan jag väl säga att även om jag tycker att jag såg fräsig ut i dem, så var framförallt paden i byxan inget hänga i julgranen. Den gav väl ungefär lika bra dämpning och skydd för rumpan som en Wettex-trasa.

Jag har faktiskt sparat mina första kläder som jag köpte där, mest som ett minne.

AC345237-B11A-43E3-8605-5A77DA8DD686

Mina första cykelkläder från BTWIN

Sex år senare är garderoben fylld med cykelbyxor, cykeltröjor och diverse tillbehör en cyklist bör ha för alla säsonger. Det är dock ytterst få cykelbyxor som jag känner håller måttet och som gör att man kan sitta länge på en sadel utan att få ont. Men bland alla cykelbrallorna jag nu har, så är det tre märken som blivit min rumpas favoriter:

  1. LaPassione
  2. Craft
  3. Bianchi Milano

LaPassione är ett märke jag upptäckte förra året och gör cykelkläder av mycket hög kvalitet som sitter jätteskönt, även om de är lite tajta i sina storlekar som de flesta märken från Italien.

Jag har under en tid velat skaffa mig ett par klassiska svarta cykelbyxor som man kan ha till alla olika färgglada cykeltröjor. Det började med att jag köpte ett par från POC som tyvärr blev en besvikelse eftersom passformen inte var hundra, trots rätt storlek. Nu föll valet på ett par LaPassione Classic LX som är lite kortare i benen, vilket blir normallånga cykelbyxor på mig. De satt perfekt 👌🏼

När de sedan levererar hem till en från Italien snabbare än flera svenska butiker, så blir man impad som kund. Jag beställde byxorna i onsdags kväll och på fredagen plingade det i mobilen att UPS lämnat dem på mitt närmaste utlämningsställe där jag bor. Det är wow tycker jag! När man sedan öppnar paketet och kvittot levereras i ett igenklistrat elegant kuvert med tack för min order och tydliga instruktioner om kläderna inte skulle passa, känns fint!

Det är få företag som klarar att leverera en fin känsla hela vägen hem till kunden, det gör LaPassione Cycling Couture. De är i klass med Rapha som också är duktiga på detta.

img_1292

Mitt senaste inköp av cykelbyxor från LaPassione

Det är ingen hemlighet att cyklister är ett fåfängt släkte och det är jag nog inte ensam om att tycka, men det är just det som också är lite kul med cykelsporten tycker jag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.