Spökslottet

Idag på eftermiddagen slet jag ut alla lådor ur mitt förråd och städade och dammsög det, vilket jag brukar göra någon gång per år. I brist på lust att träna, beslutade jag mig även för att gå igenom alla lådor som åker in och ut varje gång man städar där och byta ut de gamla flyttlådorna mot tätare plastlådor. I en låda fann jag ett antal av mina gamla skolböcker.

En röd liten anteckningsbok med texten Berättelsebok fick mig intresserad vad det kunna vara för något. Boken var från när jag gick i klass 5A. Det är alltså 31 år sedan 😳 Boken är fylld med små korta sagor som jag skrivit och jag var tydligen redan då intresserad av historia, slott och borgar.

Tänkte därför dela med mig av en saga inklusive stavfel från boken.

614966A8-2300-4618-A262-E45F6A212F62

Spökslottet

Året var 1804 i oktober. Det var en gång ett stort slott som låg ute på en ö i havet. En natt blev det en hård storm. Jag hade en stor båt. Just den natten var jag ute på havet med min båt, plötsligt brakade åskan loss, blixten träffade våran mast. Masten började att brinna.

Alle man över bord. När jag såg min båt sjunka sa för mig själv, det var en fin båt. Plötsligt sa styrman:  -Titta en Ö. Vi simmar dit.

På ön fanns ett slott. När vi stod blöta framför porten, så skrek jag: -Se upp för vindbryggan! En av sjömännen fick vindbryggan över sig å nej. Men plötsligt kom en vitklädd gubbe. Han såg ut som en anka. Han sa att han var ankornas kung. Han frågade varför vi störde hans sömn? Han sa sedan att ingen varit här på 400 år!

Vaaa… 400 år! -Hjälp det måste vara ett spöke. Mamma, jag vill hem. Vi sprang iväg. när vi kommit till baksidan, stannade vi och det var alldeles tyst. -Hör kapten, det låter som soldater. Titta där, en skelettarme med svärd.

De högg mina vänner till köttslamsor. Jag tittade mig om och alla sjömän hade blivit hackade. Det var bara jag kvar.

Plötsligt tog ön slut. Jag stannade och då tog de mig till fånga och satte mig i ett tornrum, så jag fick svälta ihjäl. Hundra år efter, var det bara mögliga ben av mig kvar.

Slut!

Alla sagor slutar tydligen inte lyckligt 😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.