Kvällstur med personligt rekord nedför

Igår kväll kände jag att skulle jag få till någon pulshöjande aktivitet i helgen, så var det bara att ställa in sig på sen middag. Jag gled ned i mina cykelkläder, pumpade däcken på Celeste och tog mig en runda runt Garnsviken. Det var en sådan där härligt solig kväll och nästan lite ljummet i luften. När jag närmade mig Hakungebacken nedför, så tänkte jag: Undrar hur fort jag pallar att ta backen åt det lätta hållet?

Trampade på som bara den och fick ordentligt snurr på benen, men upptäckte i testet att jag inte kunde få i den tyngsta växeln. Trots detta lyckades jag ändå slå mitt personliga rekord nedför denna långa backe. Nya tiden blev 1:53 och när man kollar på Strava, så undrar jag hur de som kört den snabbast (1:34) ser ut. Antingen är det rejält tunga cyklister som brukar få upp ordentligt mycket snabbare fart än tunniscyklister, eller så har de en cykel med en helt annan utväxling som gör att de kan trampa bättre nämligen nedför. Hursomhelst var den magiskt kväll.

Idag tänkte jag skulle boka tid för både Celeste (racern) och Florence (MTB:n) på Velo & Oxygens rätt så cykelverkstad i Arenastaden för att se hur den är. Den ligger väldigt bra till, så att man lätt kan lämna och hämta cyklarna på väg till och från jobbet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.