Mr Sunshine blev Mr Rain

Idag tänker jag mig att jag ska köra två cykelpass och det första har jag precis genomfört. Det blev en lagom lång runda på ca 43 km i mestadels sol, men sjukt blåsigt väder.

Ibland brukar jag berätta lite om historiska byggnader jag passerar på mina rundor och idag turen kommit till Vada kyrka. Det är ganska oansenlig byggnad som ligger ensam på en kulle en bit från Brottby i Vallentuna. Grunden till kyrkan uppfördes på 1100-talet, men den fick sin nuvarande form i slutet på 1200-talet och då tillkom även sakristian, samt ett vapenhuset som revs på 1400-talet.

Jag är faschinerad över hur en sådan här liten byggnad har fått stå på samma plats i över 800 år. Undrar hur många av dagens nybyggda byggnader som kommer stå kvar om 800 år? Skulle vara kul att besöka den och se hur den ser ut inuti, men vad jag kunnat läsa mig till så är den väldigt skandinaviskt vitrappad inuti.

img_2909

Vada kyrka
img_2906 Mr Sunshine – alltid med ett leende. Fast ibland lite konstlat 😬

På vägen hem från rundan efter att jag vänt i höjd med Kårsta, fick jag trampa på för glatta livet. Som från ingenstans kom det ett sjuhelsikes regn. Vi får väl hoppas att vi slipper regn senare i eftermiddag, då jag och min kompis Martin ska cykla MTB. Fortsätter det så här, så tror jag vi ställer in.

img_2913

Blöta ben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.