Söndagsfördriveri

Igår var det sedvanligt gluttande på mello och det gjorde jag hemma hos mina kompisar Henrik och Åsa och till detta körde vi raclettegrill. En riktigt 80-talsklassiker, där man lägger grönskar, ost och annat gott man vill äta i små spadar som man stoppar in i grillen. Sedan låter man den vara kvar i grillen tills osten smält. Riktigt gott och väldigt trevligt sätt att laga och äta mat på.

På vägen hem från dem idag stannade jag till och spanade in och provkörde lite italienska donnor. Alla mina cyklar är ju italienska och när det gäller bilar har jag ägt ett stort antal Alfa Romeos, Fiat och dundermusen Abarth 500. Efter sommaren är det dags att byta bil för min del, så idag fördrev jag söndagseftermiddagen med att titta på bilar.

Jag har länge velat prova en Alfa Romeo Giulia och idag tog jag chansen. Provturen blev i en 200 hk stark Giulia med bakhjulsdrift och automatlåda. Måste säga att det var en riktigt trevlig bil. Den gick tyst och fint, men tryckte man på så vrålade det till som sig bör i en Alfa. Det enda negativa som den har gemensamt med flesta sedanbilar är det trånga bagageutrymmet. Tror att min Mini Countryman har större faktiskt.

Om man ska man ha med sig cykeln, blir till att skaffa takräcke eller dragkrok. Då måste man ju välja en färg på bilen som inte skär sig med Bianchis Celeste 🙄. Tror mörkgråmettallic skulle vara snyggt. Det skulle förövrigt vara en omöjlighet att lägga en cykel i Giulians bagageutrymme med fällda ryggstöd, utan att demontera halva cykeln.

Slutomdömmet blir att det var en härlig bil, men jag tror jag vill ha en bil som lite mer praktisk faktiskt och den kommande Alfa Romeo Stelvio (Alfas första SUV) kommer nog kräva att man har en sjukt stor plånbok, så den är nog bara att glömma. Kanske blir det en Mini igen… ska provköra Nya Mini Countryman någon dag framöver, annars är jag lite sugen på en 5 dörrars vanlig Mini Cooper S. Den är mer praktisk än vad man tror.

Apropå cykel, så hade jag tänkt cykla idag, men det lutar istället åt att jag snörar på mig löpardojjorna för att springa bort lite raclettekalorier.

Riktigt uppkäftig nos på Alfa Romeo Giulia. Många huvuden vände sig efter bilen.

Rumpan på Alfa 4C. Den ultimata leksaksbilen med garanterad adrenalinkick på köpet för den som inte behöver frakta något annat än en mjuk sportbag.

Nya Mini Countryman är 20 cm längre än den jag har idag och i blått och svart är den ju superfräsig. Den vet jag att den med lätthet kan frakta en cykel eller två med fällda säten.

Mini Cooper S 5-dörrars är mer praktisk än vad man tror, men jag gissar att man behöver ett takräcke för att frakta med sig en cykel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.