Lite nya dubbar och vintercykling på det

Jag skrev lite igår om att jag ogärna mekar med min cykel. Det finns lite saker som jag ändå gör och det är att jag kan byta slang och däck utan några problem på mina cyklar, även om vissa däckstyper kan få en skrika världens alla svordomar innan man fått på däcket.

En annan sak som har med däck att göra är att om man cyklar med dubbdäck på vintern, så lossnar det faktiskt lite dubb då och då. Det betyder inte att däcket i sig är slitet. Har man vinterdäck från Schwalbe som jag har, finns det ett dubb-kit med lösa dubb att köpa. Dessa kan man enkelt sedan montera med medföljande verktyg.

👉🏼 Kolla in min lilla korta film på Instagram hur fort det går att sätta i en ny dubb i mina Schwalbe Winter som jag har.

Efter att jag fixat mina däck gav jag mig ut på en riktigt kall cykelrunda. Det var inte så många minusgrader, men eftersom det är så fuktigt i luften just nu, så blev kylan riktigt bitande på cykeln. Med rätt kläder, så är det inga problem tycker jag.

Det blev en ganska kort runda innan solen gick ned på ca 2,4 mil i ett magiskt vackert vinterlandskap kring Åkersberga där jag bor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.