Summering av 2016 och en blick framåt

Då var det dags för en tillbakablick på året som gått. Året började trögt med att jag var förkyld i omgångar som förstörde hela vintersäsongen för mig. Sedan lossnade det, men den där riktiga cykellyckan som jag haft förut kom aldrig.

Cykelloppen

Detta vara året då jag tänkte att jag skulle cykla massor med MTB-lopp med min nya cykel, men med facit i hand blev det bara 2 stycken lopp och det var Lida Loop och Cykelvasan. Jag vet inte riktigt varför det bara blev två lopp, men jag tappade lite sugen efter att jag haft en snuvig vinter och vår.

Inför 2017 har jag redan nu 3 lopp bokade och det är Skandisloppet 167 km och Vätternrundan 300 km som jag ska cykla med cykelteamet TUG, Team Utan Gränser som samlar in pengar till organisationen Läkare utan gränser. Du får gärna hjälpa till att skänka pengar även om du inte cyklar med oss, vilket du kan göra i vår insamlingsbössa här.

Den grupp som jag ska cykla med, ska cykla de 300 km runt Vättern på 11 timmar, vilket är en lagom snabb tid och det ska bli lite skönt att ta revansch på 2013 års tragiska tid runt den stora pölen. 

Sist ut blir det Cykelvasan 95 km som jag fått en startplats genom mitt jobb inom ICA-koncernen.

Pendelcyklingen

Mitt sätt att träna i vardagen är att pendelcykla 1-3 gånger i veckan till och från jobbet. Med ca 3,3 mil till jobbet, så får man ett ganska bra träningspass när man gör detta.
Så fort jag blev frisk i våras, så drog jag igång med pendelcyklingen och jag har nog hållit mitt löfte om 1-3 gånger per vecka. Under 2017 ska jag fortsätta ha denna målsättning för att hålla formen.

2016 års cykling i siffror

Målet för 2016 var att cykla 5 000 km, vilket jag inte riktigt klarade eftersom det inte blev så mycket cyklade under vintern och våren som jag hoppats på.

4 698 km cyklade jag
212 timmar har suttit på en cykel
43 280 höjdmeter trampade jag uppför
126 220 kalorier förbrukade jag

Alternativa träningsformer

I slutet på 2016 köpte jag mig en roddmaskin, som jag använder någon/några gånger per vecka och som jag tror är ett bra komplement till cyklingen för mig, då den även ger överkroppen en match.
När snön kom i december återupptog jag löpningen, som är en träningsform som jag inte gjort så mycket av på kanske 2 år. Det gick som väntat ganska trögt i början och det tog några pass innan benen slutade kännas som telefonstolpar. Löpningen ska fortsätta bli en naturlig del av veckoträningen och jag kommer inte fokusera så mycket på att spring långt, utan hellre kortare sträckor på 5-7 km flera gånger i veckan.

Lida loop, sommaren 2016
Pendelcykling kan vara jobbigt när man bor i Österåkers kommun som motarbetas av markägare som sätter stopp för bygget av cykelbana mot Täby och Stockholm.
De här blåa dojjorna var ett tag sedan man hade på sig, men det ska det bli ändring på.
Gott nytt år på er alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.