Helt galet väder idag

Stockholmare får ofta höra att vi får panik och att det blir kaos så fort det kommer lite snö. Men inatt kom det inte lite snö, det kom säkert 30 cm bara under natten. Sedan har det kommit minst 20 cm till under dagen.

För mig blev det alltså omöjligt att välja cykeln från och med idag. Dessutom ställdes all busstrafik in lagom till det att jag skulle åka till jobbet, så bilen var det enda färdmedlet att välja.
Det tog mig 3 timmar att ta mig till jobbet och då fick jag åka på småvägar runt om flera kranskommuner för att komma fram. De som åkte E18 fick lägga på minst 1,5 timme på min tid innan de var framme i Stockholm. 
De som proppade igen trafiken så ingen kom fram var lastbilar och bussar som ställde sig på tvären eller fastnade i uppförsbackar. Det var ganska lite vanliga bilar som utgjorde några hinder, mer än att de var väldigt många.
På vägen hem var det likadant, men då fick jag sällskap min granne Niklas som inte kunde komma hem från stan, då alla kommunala medel var inställda åt vårt håll. I höjd med Rissne tog vi en paus i köandet och gled in på donken och käkade lite. Sedan fortsatte vi att köa en stund innan det släppte i höjd med Tensta. Sedan flöt det på ganska bra genom Sollentuna och vidare upp mot Åkersberga. Ändå tog det hela 3,5 timmar att komma hem idag.
6,5 timmar har man då spenderat i bilen idag. När vi kom hem idag, är fortfarande alla cykelvägar här i Åkersberga oplogade och helt omöjliga att cykla på. Men så blir det väl när jag läste att detta var det värsta snöovädret som drabbat Stockholm på 111 år.
En Fat-Bike skulle man haft, då kanske man skulle kunnat pendelcykla härifrån genom snön.
Mr Cyclist kollapsade under snön idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.