Det var här allt startade

2012 cyklade jag Cykelvasan, vilket var mitt första cykellopp någonsin. Jag kommer ihåg den där dagen när man nervöst tog sig till startområdet på min MTB för 3000 kr utrustad med fjäderstötdämpare.

Jag tyckte jag hade en fin cykel med mig och den hade funkat bra att cykla med på asfaltsvägarna här hemma och jag hade aldrig tagit ett tramptag i skogen med den. I startfållan låååångt bak i leden ser jag många fina cyklar som ser ut att kosta 10 ggr mer än min och jag börjar bli lite nervös över vad jag givit mig in på.

Startskottet går 34 gånger innan det är dags för vår startfålla. Jag cyklar på och får under resans gång stanna några gånger för att sätta tillbaka lite cykeldelar som skakat loss, men lyckas ändå gå i mål efter 4 timmar och 38 minuter. Jag kan fortfarande minnas den där glädjen när man rullade in i Mora och över mållinjen med känslan att jag klarade det 😅.
Nu när min femte Cykelvasa stundar har jag en cykel som kostar mer än 10 ggr mer än den jag hade på min första Cykelvasa, men jag är inte 10 ggr snabbare för det. Men glädjen att cykla är nog den samma, om inte större.
Min bästa tid på Cykelvasan är 3 tim och 34 min, men det var innan man drog om loppet så att det tog lite längre tid att köra det. I år slits jag lite mellan att cykla lugnt och bara njuta av turen eller om jag ska trampa på av bara den och försöka närma mig min bästa tid igen? Spontant skulle jag nog känna mig nöjd om jag kom in på en tid på runt 3 tim och 40 min, så det kanske är det jag ska satsa på.
I år är vi ett glatt gäng om 4 personer som åker upp och vår kvartett startar i väldigt utspridda grupper, allt från startgrupp 8 till 52. Jag själv startar i grupp 11 klockan 9.00. 
Jag har även en arbetskamrat som heter Carl som ska köra sin första Cykelvasa och det lär nog gå bra för han är en van landsvägscyklist och Cykelvasan är ju inte särskilt tekniskt svår. Sedan har jag min kompis DuracellRobert som ska åka upp och cykla med Team Merida och där lär det gå undan gissar jag, för Robban är en benstark rackare.
Mina enda orosmoment just nu är att jag är lite smårosslig i halsen och att jag har fått sträckning i nacken som gör ont, så jag tänkte boka in mig hos en naprapat på måndag för att se om det kan hjälpa mig att bli bra i nacken till nästa lördag.
Min första MTB som jag körde första Cykelvasan med

2 kommentarer

 1. Magnus Emanuel · september 4, 2016

  Vad härligt att höra. Jag har kvar min också, men den är sedan förra julen konverterad till konstverk i trädgården med ljus i 🙂

  http://magnusem.blogspot.se/2015/11/varde-ljus-santa-cyclist.html?m=0

  Gilla

 2. Anonym · september 4, 2016

  Cyklade min första Vasa i år på just en sådan cykel!
  Stonebreaker 400 från Cyckelringen inköpt för en massa år sedan… Still going strong!!!

  /Roland

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.