Genialiskt med crowdfunding

Gillar man att cykla och rör sig runt i sociala medier i Sverige, finns det många killar och tjejer som bloggar liksom jag om sin cykling. Sedan finns det några som sticker ut och gillas extra mycket av oss. En sådan är Henrik Öijer som bor i Falun. Jag känner inte Henrik personligen, men jag gillar jag när man som han delar bilder, korta/långa berättelser från cykelträningar, källarträningar och lopp till att man ibland får se helt vanligt saker från vardagspusslet. Då blir det liksom en människa bakom bloggen och intresset som man bloggar om.
Idag såg jag ett inlägg på Henriks blogg om att han försöker få ihop pengar till ett par tävlingshjul. Henrik har en del sponsorer, men det är inte billigt att tävla i cykel. Har man inte en eller flera sponsorer som kan hjälpa en med allt runt omkring cyklingen, så springer pengarna iväg fort. Det vet även vi som cyklar som osponsrade motionärer.
Det han nu testar är att om hans följare vill vara med att sponsra hans nya hjul. Alla som swishar 100 kr får sitt namn på hjulen och swishar man 500 kr eller mer får man även en banner på hans blogg under 2016. Det känns lite som det satt långt inne för honom att fråga sina följare om pengar, men en som Henrik ska verkligen inte skämmas när han föreslår en sådan här sak, speciellt inte när han ger något tillbaka till givarna. Jag kommer rulla runt på Henrik nya hjul om han lyckas få ihop pengarna. Kommer du?
Jag har tidigare varit med och stöttat några andra crowdfunding-projekt. Allt från en kompis kompis som behövde åka utomlands för att få vård, när vården i Sverige svek henne till mindre nystartade företag. Det handlar ju oftast om att man bidrar med det man kan och tillsammans hjälper man någon att uppnå ett mål.
Är du sugen på få ditt namn på Henriks hjul i sommar?
Klicka in här och läs mer på hans blogg.
Foto Henrik Öijer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.