Ensam nybörjare

Idag skulle jag tillsammans med ett par kollegor köra ett gruppträningspass i vårt Actic-gym på jobbet. Jag ska säga att det var år och dagar sedan som jag deltog på ett sådant pass, så jag såg fram emot lite sällskap i egenskap av att vara en newbie. På schemat stod något heter WOD och som jag i efterhand lärt mig att det står för Workout of the day.

När jag kom till jobbet visade det sig att kollegorna drabbats av vab, vobb och ryggskott m.m. Ett tag tänkte jag strunta i det, men nej. Jag tog mig i kragen och traskade iväg till träningslokalen med min ryggsäck och deltog.

Utan att veta vad jag ens skulle få vara med om bytte jag om, klev in i salen och såg att alla stod i en ring med en matta framför sig. Okej, då letade jag också fram en matta och rättade in mig i ringen. Det började med lite mjuk uppvärmning och sedan satte den verkliga träningen igång. Jag ber om ursäkt för att jag inte vet vad alla ställningar heter, men det hela gick ut på tre övningar som vi skulle börja att göra tre repetition var av (3 x knäböj, 3 x ned på rygg och sedan upp på benen och avsluta med ett upphopp och sist 3 x armhävning med upphopp). Sedan gjorde man om dessa övningar och lade på tre repetition för varje omgång, 6, 9, 12 osv…
När det var dags att coola ned och stretcha, så darrade min kropp som ett asplöv. 
Trots avsaknaden av kollegorna, blev det en lyckad start av något som jag hoppas ska bli en bra träningsvana varje vecka, vid sidan om cyklingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.