Cyclocrosspremiär imorgon

Imorgon ska jag prova på något som ni som sett Kalle i ”Svett och etikett” göra – Cyclocross. Det är en sport som är på uppgång inom cykelsverige. Cyclocross går ut på att man cyklar på en bana som vanligen består av gräs och leriga stigar om det är blött ute. På banan har ofta placerat ut ett antal hopp eller hinder, som man kan bunnyjumpa över om man är riktigt duktig. Men det mest klassiska är att man hoppar av cykeln och slänger upp den på axeln, eller lite snabbt och lätt springer över hoppet bärandes på sin cykel om det är ett mindre hinder. Det ser sjukt kul och jobbigt ut.

Imorgon är det så att Kompiscrossen kommer köra på Skavlöten, som inte ligger särskilt långt bort från där jag bor. Då måste man ju bara åka dit och prova på det som absolut nybörjare. Ikväll blir till att montera av stänkskärmar, lampor och reflexer, samt sätta på nya däcken på min cyclocross. Kl 9.30 startar det på Skavlöten och jag åker dit oavsett väder. Lite premiärnerver har jag nog redan idag och som cyclocrosscyklist älska dåligt väder, så vi får väl hoppas på det.

Här nedan kan ni se vad jag menar med cyclocross. Bilderna är från CXSM 2013 vid Stora Skuggan i Sthlm som jag tog som åskådare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.