När ens drömmar känns orelevanta

Ingen kan väl ha undgått det media rapporterar om den våg av flyktingar som just nu Europa upplever. Allt ställde sig på sin spets när en av kvällstidningar publicerade en bild på en 3-årig pojke som drunknat och som låg i strandkanten. Bilden väckte naturligtvis starka känslor och någonstans i all tragik väcktes mångas iver att jag vill försöka bidra till arbetet som många organisationer gör för människor på flykt.

Min egen Facebookfeed har denna vecka översvämmats av delningar av olika människors och organisationers budskap att det här gör vi för att hjälpa. Det är fantastiskt att se detta engagemang tycker jag. Jag hoppas att de som delar och de som ser delningarna, själva försöker bidra med något för att hjälpa dessa medmänniskor som flyr undan krig och hemskheter.
Hur kan jag hjälpa?
Jag själv har valt att låta månadens sparande som är tänkt att gå till en ny MTB nästa år, istället gå till Röda Korsets arbete för människor på flykt. Det är mitt sätt att visa att jag bryr mig.
Hur kan du hjälpa?
Detta är givetvis bara ett sätt i mängden, men gör som jag och swisha ett valfritt bidrag direkt till Röda Korsets arbete för människor på flykt till 123 555 7764
Ett annat sätt är att när du pantar burkar och flaskor på ICA nästa gång, välj att klicka på donationsknappen på maskinen. I september går alla pengar oavkortat till Röda Korsets arbete för människor på flykt om väljer den knappen på ICAs pantmaskiner. 
Många bäckar små blir till en stor å.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.