Forskningsobjekt

Cyklande forskningsobjekt

För en tid sedan fick jag via några kollegor på jobbet reda på ett forskningsprojekt som heter LifeGene. Det är ett projekt där man både stödjer forskningen om människors hälsa, plus att man själv får en hälsokontroll vart femte år. Den får man helt gratis om man deltar projektet.

Bakom LifeGene står sex svenska universitet. Karolinska Institutet är värd för projektet och har en ledande och koordinerande funktion. De övriga medverkande universiteten är: Lunds universitet, Göteborgs universitet, Linköpings universitet, Uppsala universitet och Umeå universitet.

Medicinsk forskning är ett viktigt område där det behövs mer kunskap. Genom att stödja LifeGene, stödjer du forskning som ligger i internationell framkant och som syftar till att finna ny kunskap och nya behandlingsmetoder mot våra vanligaste folksjukdomar och hälsoproblem som exempelvis astma, allergier, infektioner, fetma, förslitningsskador, kroniskt trötthet och smärta, och de stora sjukdomarna senare i livet – hjärt- och kärlsjukdomar och cancer.

Jag är redan idag blodgivare och kände att man kanske skulle stödja forskningen också, plus att jag får reda på hur mina värden och kroppsmått ligger till. Jag får återkomma om ett tag med resultatet, då jag ska göra min första hälsoundersökning imorgon.

Vill du också delta, kan du läsa mer och anmäla dig på LifeGene.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.