Personligt rekord på Cykelvasan

På vägen upp mot Dalarna i fredags var peppen på topp. På lördagen var det dock inte ett gäng peppade killar som åt frukost och gjorde sig redo, när regnet smattrade mot fönstret och temperaturen låg på ynkliga +7 grader. Min starttid var kl 8.50, då hade regnet upphört och hoppet om ett regnfritt lopp växte sig starkare. Det visade sig att vädret skulle vara en riktig höjdare för att ett långlopp som Cykelvasan.

När startskottet gått har man en riktigt låååång seg uppförsbacke på strax under en mil som kan ta kål på en om man trycker på för hårt. Jag måste nog säga att jag inte fruktar långa backar, så länge man ställer in sig på att hålla ett jämt tempo. Jag hittade en skön växel och fick upp en bra fart i backen.

Loppet var riktigt jobbigt, men otroligt kul. Stundtals var det en riktigt lerfest och det var ett under att vevparti och bakväxeln ens fungerade med all lera som samlades där. Det som var jobbigt, var att jag ibland fick lite ont i nedre delen av ryggen. Men genom att ställa mig upp och sträcka på ryggen i långa nedförsbackar löste sig de problemet.

Jag valde samma energiupplägg som jag hade under Engelbrektsturen, dvs inga sportbars, utan bara energi iform av GEL-påsar, sportdryck i flaskan och vatten i min 1,5 liters Camelback-ryggsäck.

Gick i mål på 3.35.44 och förbättrade därmed tiden med ca 24 minuter jämfört med förra årets Cykelvasa. Jag placerade mig på plats 1 775, vilket är en för bättring med 1 100 platser jämfört med förra året. Jag kan inte annat än vara toknöjd med årets Cykelvasa. Mina kompisar tog sig också alla i mål utan missöden och när vi på kvällen alla samlats i stugan, blev det en skön bastu följt av en härlig middag.

Här kan du se mina mellantider och min sluttid:2 kommentarer

 1. Magnus Emanuel · augusti 22, 2014

  Tack så mycket. Bra jobbat du med. 40 minuters förbättring är ju inte fy skam. Nästa års CV-mål för mig blir nog någonstans 3.15-3.30. Jag cyklar nog mest i MTB i Åkersberga, men är jag ute med racern eller cyclocrossen blir det ofta bort mot Vallentuna, för vägarna är så jäkla bra där.

  Gilla

 2. Marcus Feltsen · augusti 22, 2014

  Starkt jobbat Magnus!

  Jag cyklar själv MTB i Täby området, men även upp mot Angarn å vidare. Bättrade på min egen tid på CV 90 med 40 minuter till 4:42:19. Jäkligt nöjd, men satsar nu för att komma med nästa år och närmare 4 timmar.

  Lycka till i skogen och på vägen.

  //Marcus
  http://bike.feltsen.com

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.