Tre solskenscyklister på Fornstigen

Solen stekte på bra i tisdags då jag, Jonathan och Johan gav oss iväg ut på Fornsitigen. Denna gång tänkte vi försöka hålla oss på själva leden och inte köra fel stup i kvarten som vi gjorde vid första försöket för en tid sedan.
Fornstigen är en led som startar på Lovön strax efter Drottningholms slott om man kommer från stan. Från parkeringen är det bara ett par hundra meter innan man på är på leden och äventyret börjar. Eftersom vi haft en tid av varmt och torrt väder hade de hala rötterna och stenarna som tidigare satt skräck i mig, torkat upp och var betydligt lättare att tackla.
För en glad amatör som mig är Fornstigen en led som bjuder på allt från tekniskt cyklande där man får har tungan rätt i mun, till härliga platta stigar där man trycka på ordentligt. Det finns också gott om upp- och nedförsbackar av diverse svårighetsgrad. För mig skulle jag säga att leden är cyklingsbar till 95 procent och det är bra, med tanke på att den är ca 18 km lång.
Jag hade otroligt skoj på MTB:n i tisdags och Fornstigen kvalar därför in bland mina toppfavoriter på skojiga MTB-leder i Stockholm. 
Vi var ju inte direkt snabba MTB-cyklister om man tittar på hur jag och Jonathan, som använder STRAVA placerade oss på de segment som finns utmed leden. Vad gör det, när känslan efteråt bara är bubblande lycka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.