Besök på Sweden Bike Expo

Idag tog jag mig en sväng till Sweden Bike Expo som gick av stapeln på Kistamässan utanför Stockholm.

Mitt första intryck var att mässan var otroligt bra sammansatt och de var mycket cykel- och tillbehörsföretag på plats. Jag ville känna och klämma lite på lite cyklar, då det nästa år är dags att cykla Vätternrundan för mig. Det var dessutom evigheter sedan jag köpte cykel, så att få prata med alla kunniga människor på plats har varit otroligt inspirerande för mig.

Efter dagens besök, så är det två cyklar som nu hamnat på min önskelista. Den ena är en italienare och heter Bianchi B4P Sempre. Den andra cykeln är en tysk cykel av märket Storck och var en riktigt skön racer, som jag dessutom provcyklade på plats. Modellen hette Storck Scenero.

Båda cyklarna ligger i ungefär samma prisklass, dvs runt 17 – 19.000 kronor och det var väl kanske lite mer än vad jag tänkte lägga på en cykel. Går man upp till denna prisklass, så får man en bl.a. en cykel med en ram gjord helt i kolfiber och det gör den väldigt lätt. Nu är ju inte jag den som jagar vikt, men det underlättar ju när man lyfta den upp och ner från väggen, där den kommer att få hänga.

På mässan fanns dessutom några riktigt coola hybridcyklar från ett danskt märke som heter Avenue. Jag har inte sett några coolare cyklar någon annanstans i mitt liv. Färgerna på cyklarna var helt fantastiska och låg i en prisklass på under 10.000 kr, vilket man verkligen inte kunde tro. Här nedan kommer lite bilder från mässan idag och då framför allt på de fräcka Avenuecyklarna:

Läckra Avenue Broadway i den coola färgen Wizzblue Shiny

Cool färgkombo med röda fälgar och mattsvart ram på Avenue Madison 2SRAM

En väldigt läckert metallicröd variant från Avenue

Wilier GranTurismo
En väldigt dyr Wilier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.