Inte en dag för tidigt

Smörgåsar är något jag är lite svag för, men jag försöker faktiskt att undvika att äta det på vardagarna. Enda gången jag tillåter mig själv att göra det är när jag cyklat till jobbet, då är leverpastejmackan från caféet på jobbet en ren njutning. Och det tycker jag mig vara värd efter de 3,3 mil som jag har till jobbet.

Idag när det var halvdag på jobbet, så var jag inne och fixade lite saker i Täby Centrum. När jag ändå var där, passade jag på att helghandla lite på ICA.

Där i brödhyllorna tornade sig ett berg av vörtbröd upp som är det bästa jag vet. Jag har verkligen gått och längtat efter detta, så därför är det inte en dag för tidigt tycker jag. Det måste vara vört med russin, annars får det vara.

15B0A991-957D-4835-9865-BE9F42EFDBEE

Vessla ett alternativ till Tesla

En helt annan sak jag lade ögonen på i veckan var en artikel på di.se som handlade om elmoppar och den handlade om en elmoppe som snart ska ha premiär som tillverkas av ett svenskt företag som kallar sig Vessla, som jag tycker är ett grymt fräckt namn som anspelar på Tesla. Vessla är elmoppe som vad jag förstår ska komma i två varianter, en i mopedklass 1 och en i mopedklass 2. Sedan kommer den finnas i några olika utföranden, med bland annat ett eller två batterier.

Den variant som först verkar lanseras är en i mopedklass 1 som går i 45 km/h och har en räckvidd på 30-50 km med ett batteri. Räckvidden påverkas av körsätt, men framförallt också av temperaturen ute. Laddningstiden är ca 6 tim och batteriet kan tas ut om man vill ladda det inne istället för där moppen är parkerad.

Jag måste säga att jag blev lite sugen på en som ett alternativ till bilen och cykeln. Det man undrar över är om den skulle orka en enkel resa till mitt jobb. Jag skulle förmodligen också behöva välja en variant i mopedklass 2 som bara får gå i 25 km/h, för annars vet jag inte om jag skulle kunna ta mig till jobbet. En moped i klass 1 inte får nämligen inte köras på cykelvägar. Det skulle bli sjukt lång omväg att köra på vanliga vägar och dessutom behöver jag undvika motortrafikleder och motorvägar. Jag skulle med all säkerhet få batteritorsk en bra bit innan jag är framme på jobbet. Väljer man en variant med dubbla batterier, så man skulle man nog klara omvägen. Men den kostar 8000 kr till som man får lägga på grundpriset som är 20 000 kr.

E5C81984-D02D-4261-A637-E397ED315667

Visst är den fräsig? Namnet och loggan är ju bara så bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.