Bergsgetter är vad vi är

Tänk er en morgon där solen skiner och det är fortfarande sådär svalt och skönt som det kan vara en sommarmorgon i Sverige. Så var det i morse när vi vid 9.30 började vår cykling mot dagens bergsetapp till Coll del Sóller. När vi närmade oss bergets fot, så var temperaturen kanske omkring 22 grader, så det var ingen risk att man behövde frysa. Vi tog en kort kisspaus och sedan började vi resan uppför sepentinvägarna.

Det är något magiskt att cykla uppför dessa vägar och bara man hittar sin jämna takt och försöker hålla den, så går det rätt bra att cykla låååånga uppförsbackar en dag som denna med stekande sol. Väl uppe på toppen så var det sedan en hejdundrande nedförsbacke innan det åter igen var dags att sakta ånga på uppåt igen.

Lunchen intogs i bergsbyn Deiá och idag blev det vitlöksbröd, potatisomelett med läsk och kaffe. Detta intogs under stora vackra citrusträd fyllda med frukter. Kan det bli mer idylliskt?

Resan fortsatte sedan mot staden Valldermossa och dit gick det på böljade uppför- och nedförsbackar. Där stannade vi för en kort glasspaus och sedan var det en mindre rolig transportsträcka hem till Palma igen, men efter dagens äventyr, så spelade detta ingen som helst roll.

Idag cyklade vi 94,6 km och över 1 200 höjdmeter. Bra träning inför torsdagens riktiga bergsutmaning, då vi ska uppför Sa Calobra, vilket kommer vara dubbelt så högt som idag 😅

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.