"Vill du cykla med oss" grupper

De flesta vet att många av de mest populära cykelloppen vi har i Sverige säljer slut på rekordtid varje år, men det går nästan alltid att få tag på en plats lagom till start på andrahandsmarknaden.

Det finns också möjlighet att anmäla sitt intresse till företag som har ett gäng startplatser och där man har en chans att bli utvald att få cykla med dem. Oftast innebär det att man ska skänka en summa pengar till välgörenhet eller något annat för att få en plats, vilket är superbra tycker jag.
Det som jag tycker är en tråkig trend är att nästan alla dessa företag har krav på att man ska cykla helt galet fort. Det kan handla om sägningar att alla är välkomna att ansöka, men du ska kunna cykla Vätternrundan på typ 7 timmar eller Cykelvasan på under 3 timmar. Det är väl bara att köpa en egen biljett tänker du och cykla i din egen takt? Javisst kan man det, men det finns nog väldigt många som skulle tycka det var kul att få en chans att cykla med något av dessa företag, men som inte kan eller vill ansöka pga denna cykla-snabbt-hysteri. Även en cyklist som kanske kan cykla Vätternrundan på 11 timmar kan sprida bra reklam för företaget via t.ex. egna bloggar och andra sociala medier.

Jag förstår företagen vill sticka ut och att man kanske inte vill ha några otränade cyklister som tar en evighet på sig att ta sig i mål. Men att ha tidskrav som nästan bara elitcyklister eller extremt vältränade bara klarar av är en tråkig trend tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.