Pendelcykling from hell

Idag blev det lite motvilligt pendelcyklingspremiär. Jag valde att cykla med cyclocrossen. De snö/istäckta grusvägarna från Åkersberga till Rydbo, var inte en kul upplevelse om man jämför med hur det var att cykla MTB där förra helgen.

Jag passerar genom 4 kommuner på min väg till jobbet och man får verkligen uppleva vilka kommuner som vill satsa på cyklingen som transportmedel även om även den bästa har en bit kvar. Flera av kommunerna vräker fullkomligt ut med sand på gång och cykelbanorna, så de blir i stort sett livsfarliga. 
Sämsta kommunerna som verkar strunta i cyklisternas säkerhet är Österåker och Täby som gödslar sina cykelbanor och gångvägar med grus. Solna som annars är helt hopplösa på att planera bra cykelbanor är ändå halvbra på att underhålla cykelbanor. Där använder man den utomordentliga sopsaltaren, så de mest trafikerade stråken var helt asfaltarena. Absolut bäst är dock Danderyds kommun som får en guldstjärna idag, där endast en kort bit var grusad. Resten av cykelbanorna var sopsaltade. 
Snälla Österåker och Täby, åk på studiebesök till Danderyd och se hur de arbetar med snöröjning och trafiksäkerhet för cyklister och gående.

Förövrigt var det sjukt jobbigt att pendelcykla mina 2×35 km idag och på vägen hem var det helt vansinnigt jobbigt i strilregnet och mörkret.

En icke motiverad pendelcyklist imorse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.