Racerapport Velothon Stockholm

Peppen inför Velothon har det varit lite si och så med. Inatt hände det dock det som brukar hända innan ett lopp. Jag vaknar och är klarvaken klockan 4.00. All ångest och ”jag vet inte om jag vill” hade förbytts i en sådan där skönt pirrande nervositet istället. Ligger kvar och funderar lite om hur det ska gå och går sedan upp och äter en stadig frulle.

Vi samlades kring klockan 7.30 i Johan Hübners hoods strax ovanför starten. Johan är den kille som fixat ihop detta sköna gäng. Vi blev 12 personer som kom till start. 11 killar och 1 tjej (en väldigt stark sådan). Strax efter klockan 8 gick starten och eftersom det var en masstart, var det ganska lugn cykling genom city innan vi kom ut på större vägar. Det är något magiskt att cykla på avstängda vägar genom city.
För att vara en grupp där många av oss inte cyklat med varandra tidigare, så var det en grupp med relativt jämnstarka cyklister. Vi hade en kapten som hette Magnus Helin och som var duktigt på att ge order om när vi skulle lugna ner oss, respektive gasa. Alla var väldigt bra på att lyssna och lyda när någon sa till. Om någon tillfälligt hamnade på efterkälken, så försökte vi hjälpa och peppa. Detta gjorde att detta blev en av mina bättre landsvägsupplevelser jag någonsin varit med om. Vi lyckades också hålla ett snitt på ca 30 km/h, vilket var vårt mål.
Två stycken släppte gruppen, men tog sig ändå i mål på egen hand. Det är storstilat om man har kramp eller kroknat.
Stort tack till alla som var med och gjorde detta till en fantastisk cykelupplevelse. Sedan måste jag skänka ett stort tack till Henrik Öijer att just jag vann denna startplats i en av hans bloggtävlingar.
Klassisk fotografering efter målgång. På bilden saknas tyvärr Gerry och Jonas G som släppte gruppen och gick i mål för egen hand efter oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.