Sweden Bike Expo

Igår var jag med Jörgen och Jessica på Sweden Bike Expo. Det var tredje året som mässan hålls och den var nog den bästa också. I år var den nog den största också, med en bra blandning av cyklar, kläder och tillbehör. Det fanns också möjlighet hos flera av montrarna att provcykla deras cyklar.

Två saker stack ut och det det ena var att det drällde av elcyklar. Allt från vanliga cyklar, MTB-cyklar och även racers med eldrift. Det andra var att nu verkar det som att fler och fler cykeltillverkare har minst en Fat-bike i sortimentet. Den här nedanför som är från ROSE, tyckte jag var cool.

Det enda negativa var att jag skulle vilja sett fler cykeltillverkare på plats för att visa upp nästa års cykelkollektioner. Riktigt tråkigt att Bianchi inte var på plats, vilket de varit de andra åren. Hade velat känna och klämma på deras MTB-modeller för 2015. Däremot var det nystartade cykelteamet Treberg som Bianchi sponsrar på plats, så tre italienska skönheter fick jag se iallafall.
Det fanns även några riktigt udda skapelser, bland annat en tillverkare som gjorde cyklar av bambu. De hade allt från vanliga pendlarcyklar, hybrider och även en landsvägsracer. Sist men inte minns var det gott om cyklar med chopperkänsla. De duger nog inte till så mycket mer än till att cyckelcruisa med. Men coola är de.

Cykel med en ram av bambu

Cruisarhoj med chopperstuk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.